• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Athens Taxi Driver
ΝΕΑ >  Μαρίνα Αλίμου
μαρινα-αλιμου-athenstaxidriver
25 / 03 / 2022

Μαρίνα Αλίμου

Ο Άλιμος, παλαιότερα γνωστός και ως «Καλαμάκι» , είναι ένα από τα νότια προάστια της Αττικής, γνωστός για τις παραλίες, την Μαρίνα και την καλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους του. Αποτελούσε ξεχωριστό κομμάτι της ζωής των εύπορων Αθηναίων του περασμένου αιώνα ως δημοφιλής παραθεριστικός τόπος. Παρουσιάζει μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τη δεκαετία του ’70 καθώς εύποροι Αθηναίοι δραστηριοποιούνται χτίζοντας εξοχικά και ξενοδοχεία φέρνοντας αλματώδη ανάπτυξη στην γύρω περιοχή που αποτυπώνεται έως και σήμερα. Όχι τυχαία, δίπλα του βρισκόταν το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας έως το 2001 όπου μεταφέρθηκε στα Σπάτα.
Το όνομα Άλιμος πιθανόν προέρχεται από την Ομηρική λέξη «αλς» που σημαίνει θάλασσα ή κόκκος αλατιού. Σύμφωνα με άλλη ερμηνεία, η ονομασία προέρχεται από ένα θαμνώδες φυτό που φυτρώνει στα παραλιακά εδάφη. Είναι η πατρίδα του μεγαλύτερου ιστορικού της αρχαιότητας του Θουκυδίδη και συγκαταλέγεται στους πρώτους δήμους της αρχαίας Αθήνας. Θρύλοι και Παραδόσεις συνοδεύουν εδώ και αιώνες την ιστορία της περιοχής που αποτελούσε ανέκαθεν σημείο ενδιαφέροντος με σημαντικές αναφορές που ξεκινούν από τα Ομηρικά χρόνια.
Ανασκαφές που έγιναν στον Άλιμο και την γύρω περιοχή αποκαλύψαν οικισμούς που ανάγονται στην προϊστορική εποχή και πρωτοελλαδικά οικήματα τα οποία χρονολογούνται περί το 2.300 π.Χ. Σημαντικότατα ευρήματα ήταν τα κεραμικά σκεύη, αγγεία, κοσμήματα, εργαλεία και όπλα της εποχής από οψιανό όπου οδήγησαν τους επιστήμονες στο συμπέρασμα πως υπήρχαν κάτοικοι που προέρχονταν από τις Κυκλάδες.  Στη νεκρόπολη της περιοχής ανακαλύφθηκαν κτιστοί οικογενειακοί τάφοι όπου εμπεριέχαν διάφορα πολύτιμα αντικείμενα που συνόδευαν τον νεκρό.
ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
H ιστορική Μαρίνα Αλίμου είναι αναμφίβολα ο κορυφαίος προορισμός των νοτίων προαστίων. Η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων και μία από τις δημοφιλέστερες μαρίνες της ανατολικής Μεσογείου. Ένας ξεχωριστός πόλος έλξης για τους λάτρεις της θάλασσας και του yachting με υπηρεσίες που εξασφαλίζουν με επιτυχία σε κάθε ταξιδιώτη μια ευχάριστη εμπειρία μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον για τα σκάφη. Η στρατηγική θέση της μαρίνας είναι εμφανώς μέγιστης σημασίας καθώς βρίσκεται πλησίον του κέντρου της Αθήνας, του λιμανιού του Πειραιά και σε απόσταση περίπου 40′ από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ
Εντός της Μαρίνας Αλίμου αλλά και γύρω από αυτήν θα μπορείτε να επισκεφθείτε καφετέριες, bars και εστιατόρια για απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή τις γευστικότατες ελληνικές-μεσογειακές σπεσιαλιτέ αγναντεύοντας την μαγευτική θέα του Σαρωνικού κάτω από τον λαμπερό ήλιο ή τον έναστρο ουρανό της Αττικής. Στον ιστορικό Ναυτικό Όμιλο της Μαρίνας θα μπορέσετε  να μυηθείτε στον υπέρλαμπρο κόσμο των θαλάσσιων σπορ. Οι γύρω περιοχές διαθέτουν παραλίες με “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας του νερού σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες.  Η Γαλάζια σημαία αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας υδάτων σε όλο τον κόσμο. Απαραίτητα κριτήρια είναι η καθαριότητα, οργάνωση, ασφάλεια λουόμενων, προστασία του φυσικού πλούτου του περιβάλλοντος κ.α.
ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ
Ένας υπέροχος τρόπος να βιώσετε την αναψυχή με την εμπειρία είναι η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Η επιχείρηση προσφέρει αρκετά ήδη περιηγήσεων που αναδεικνύουν την περίφημη Ελληνική φιλοξενία και την Ιστορία . Μια μοναδική εμπειρία που προτείνεται ανεπιφύλακτα για ζευγάρια, οικογένειες με παιδιά και παρέες φίλων που θέλουν να ανακαλύψουν το παρελθόν μέσα από τον μοντέρνο τρόπο ζωής της Αθήνας.  Στην σελίδα TOURS θα βρείτε κι άλλες ενδιαφέρουσες περιηγήσεις όπως είναι η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ και η ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται από έμπειρους επαγγελματίες με πάθος και αγάπη για τον τόπο που μεγάλωσαν.
ΑΛΙΜΟΣ YACHT CHARTER
Η μαρίνα Αλίμου διαθέτει ένα μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιστιοπλοΐας και των σκαφών. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος του τεράστιου αριθμού επισκεπτών από όλο τον κόσμο κάθε τουριστική σεζόν. Προσελκύει λάτρεις των σκαφών και της θάλασσας. Ταξιδιώτες που αρέσκονται στην μαγεία της θάλασσας και των ελληνικών νησιών.
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΣ ΑΛΙΜΟ.
Αν σας ενδιαφέρει πραγματικά αυτός ο δημοφιλής προορισμός τότε στην σελίδα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΟΣ ΑΛΙΜΟ θα μάθετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για μια ασφαλή μεταφορά από έμπειρους. Η επιχείρηση αναλαμβάνει την μεταφορά ταξιδιωτών που θέλουν να επισκεφθούν την Μαρίνα Αλίμου με οχήματα τύπου SEDAN, MINIVAN ή MINIBUS ανάλογα με τον αριθμό επιβατών και αποσκευών. Το ίδιο ισχύει και για την επιστροφή σας προς το αεροδρόμιο. Καλή αναψυχή και να απολαύσετε το ταξίδι σας!
ATHENS TAXI DRIVER
Φαιάκων 13, Π. Φάληρο
Τ.Κ 17563, Αττική-Ελλάδα
Τ: (+30) 6909444888
info@athens-taxi-driver.gr

Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 – 21:00
Σάββατο
09:00 - 15:00
Κυριακή κλειστά
© 2013-2020 www.athens-taxi-driver.gr, all rights reserved - Κατασκευή ιστοσελίδων