• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Athens Taxi Driver
ΝΕΑ >  Αθήνα Ασφαλής Πόλη
αθήνα-ασφαλής-πόλη-athenstaxidriver
16 / 10 / 2020

Αθήνα Ασφαλής Πόλη

Αναζητάτε σχετικά με την Ασφάλεια στην Αθήνα?
Η Αθήνα σε όλες τις διεθνείς έρευνες, κατατάσσεται αναμφισβήτητα στις πιο όμορφες, πιο ασφαλείς πρωτεύουσες και πόλεις σε όλη την Ευρώπη και στον κόσμο. Όμως είναι μια πόλη που είχε περιοχές με σοβαρά προβλήματα τα οποία έγιναν εντονότερα την περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Η Αθήνα μετά το 2010 αντιμετώπιζε ζητήματα ασφάλειας που υποβάθμιζαν το βιοτικό επίπεδο και αποτελούσαν κάποιες φορές αποτρεπτικές αιτίες για επισκέπτες της πόλης. Ιστορικές περιοχές όπως Μεταξουργείο, Ομόνοια, Εξάρχεια, Πατήσια, Σεπόλια, Πεδίον Άρεως, γειτονιές πλησίον στους δρόμους Αχαρνών ή Λιοσίων και κάποιες γειτονιές γύρω από το Ιστορικό Κέντρο, την Ακρόπολη και Φιλοπάππου, αποτελούσαν από παλιά τις «ανοικτές πληγές» της πόλης. Αποκορύφωμα ήταν η παράνομη μετανάστευση, όπου έφερε την εγκληματικότητα να χτυπά «κόκκινο» και τους κατοίκους με τους καταστηματάρχες να βρίσκονται εξαγριωμένοι και σε απόγνωση.
Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση θέλοντας να επαναφέρει την τάξη και την ασφάλεια σε ένα πραγματικά πολυσύνθετο πρόβλημα, δημιούργησε ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, βασισμένο σε πρόληψη και καταστολή, προκειμένου να μην μετατοπίσουν το πρόβλημα από την μία γειτονιά στην άλλη όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Με την δράση της Ελληνικής Αστυνομίας και τις συντονισμένες επιχειρήσεις, κατάφερε σημαντικές επιτυχίες στην εξάρθρωση μεγάλων κυκλωμάτων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, παράνομου εμπορίου λαθραίων προϊόντων, ληστείες σε κατοικίες και καταστήματα, κλοπές οχημάτων, μικρούς εγκληματίες όπως είναι οι πορτοφολάδες και κατάφερε την αποτροπή γκέτου σε διάφορες περιοχές της πόλης. Η νέα φιλοσοφία στο επιχειρησιακό πλάνο περιλαμβάνει επικοινωνία με τους πολίτες δημιουργώντας αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των Αθηναίων πολιτών και στην ποιοτική αναβάθμιση του επιπέδου της καθημερινότητάς τους.
Παράλληλα, η κυβέρνηση αναδιοργάνωσε το τμήμα «Προστασίας του Πολίτη» όπου σε συνεργασία με επιστημονικές ομάδες της χώρας έχει αναλάβει την πρόληψη και καταστολή επικίνδυνων καταστάσεων και φαινομένων. Το συγκεκριμένο τμήμα συνεδριάζει και αποφασίζει λαμβάνοντας κάθε μέτρο προστασίας σχετικά με θέματα επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, πυρκαγιών, λοιμώξεων κ.α. προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι που πιθανόν να επιφέρουν καταστροφικά αποτελέσματα σε πολίτες, στο φυσικό περιβάλλον και σε περιουσίες. Ως τέτοιο παράδειγμα μπορούμε να δούμε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την Παγκόσμια Πανδημία του COVID-19 κατά την οποία η επιστημονική ομάδα του συγκεκριμένου τμήματος αποφάσισε εγκαίρως να βάλει την χώρα σε lockdown προκειμένου να μην εκθέσει σε κίνδυνο τους πολίτες και κατ’ επέκταση το κράτος.
Πάντα θα υπάρχει πιθανότητα βελτίωσης όμως η Αθήνα είναι φανερό πως αλλάζει πολλά που την κρατούσαν πίσω για αρκετό καιρό. Πλέον προβάλει τον καλύτερο εαυτό της με σκοπό οι κάτοικοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν τις δυνατότητες της πόλης. Αν και εσείς θέλετε να δείτε την αναβαθμισμένη πόλη της Αθήνας δεν έχετε τίποτα άλλο να κάνετε, παρά μόνο να δείτε τις υπηρεσίες μας σε ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ και ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ προκειμένου να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία. Επίσης, στην σελίδα ΑΘΗΝΑ COVID-19 μπορείτε να δείτε όλες τις εξελίξεις και τις τελευταίες πληροφορίες που αφορούν το υγειονομικό πρωτόκολλο καθώς και κάθε μέτρο πρόληψης που λαμβάνει η επιχείρησή μας προκειμένου να εξυπηρετεί με ασφάλεια τους πελάτες μας.
ATHENS TAXI DRIVER
Φαιάκων 13, Π. Φάληρο
Τ.Κ 17563, Αττική-Ελλάδα
Τ: (+30) 6909444888
info@athens-taxi-driver.gr

Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 – 21:00
Σάββατο
09:00 - 15:00
Κυριακή κλειστά
© 2013-2020 www.athens-taxi-driver.gr, all rights reserved - Κατασκευή ιστοσελίδων