• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Athens Taxi Driver
uber-in-athens-athenstaxidriver
10 / 09 / 2019

Uber στην Αθήνα

UBER στην ΑΘΗΝΑ;
Αναζητάτε για UBER ταξί στην Αθήνα; Αναζητάτε να μάθετε αν η UBER υποστηρίζει με ταξί πελάτες στην Αθήνα; Είναι απαραίτητο να αφιερώσετε λίγα λεπτά για να δείτε τις προειδοποιήσεις που ακολουθούν προτού ξεκινήσετε την αναζήτηση για Uber στην Αθήνα. Αυτό το άρθρο στοχεύει να προσφέρει στους επισκέπτες μας πολύ σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις ιδιωτικές μεταφορές στην Αθήνα και γενικά στην Ελλάδα ή οποιαδήποτε «φτηνή» υπηρεσία ταξί στην Αθήνα.
Η Ελλάδα είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός και κάθε χρόνο εκατομμύρια ταξιδιώτες τον επισκέπτονται για λόγους διακοπών ή για επαγγελματικούς λόγους. Όλοι οι ταξιδιώτες χρειάζονται δημόσια ή ιδιωτική μεταφορά για να μεταβούν στον επιλεγμένο προορισμό τους μέσα στη χώρα. Στις ιδιωτικές μεταφορές υπάρχουν τρεις διαφορετικοί τρόποι για μίσθωση υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα:
1. Μίσθωση Ταξί,
2. Μίσθωση ΕΙΧ με Οδηγό,
3. Μίσθωση Τουριστικού Λεωφορείου.
Η κάθε υπηρεσία έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και ιδιαιτερότητες. Είναι στην κρίση του κάθε ενδιαφερόμενου επιβάτη/πελάτη το στυλ με το οποίο θέλει να μεταφερθεί και φυσικά τα χρήματα που διαθέτει να ξοδέψει για κάθε διαδρομή. Για την μίσθωση τύπου private services θα χρειαστεί να επικοινωνήσεις με τον επαγγελματία μέσω τηλεφώνου ή μέσω της ιστοσελίδας του. Κάποιες επιχειρήσεις του εξωτερικού αντιλήφθηκαν την ανταπόκριση του κοινού για ιδιωτικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και θέλησαν να εκμεταλλευτούν αυτό το γεγονός δημιουργώντας ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπου προβάλουν τέτοιες υπηρεσίες στην Ελλάδα. Οπότε, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις παρέχουν ένα σύστημα κράτηση online που μισθώνεις και πληρώνεις για μια υπηρεσία χωρίς να γνωρίζεις περισσότερα. Το σημαντικό ερώτημα που προκύπτει είναι... ποια είναι η πιο σωστή επιλογή? Ποια επιχείρηση παρέχει νόμιμες και ασφαλείς υπηρεσίες;
Τι να αποφύγετε πριν κάνετε κράτηση ταξί στην Αθήνα; Τι να αποφύγετε προτού νοικιάσετε αυτοκίνητο με οδηγό στην Αθήνα ή στην Ελλάδα γενικότερα;
Με μια πρώτη ματιά δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσεις την νόμιμη από την παράνομη. Ίσως να σου αρέσει η ιστοσελίδα της επιχείρησης, ίσως να σου την σύστησαν οι φίλοι σου ή λισως να διάβασες κάποιες κριτικές. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως οποιαδήποτε επιχείρηση που προβάλλεται είναι και νόμιμη.
Για την προστασία των επιχειρήσεων, των πελατών και ταξιδιωτών που μεταφέρονται στην Ελλάδα, το ελληνικό κράτος έχει ήδη θεσπίσει μια νέα νομοθεσία σχετικά με τις online κρατήσεις μέσω διαδικτύου. Με το νέο ελληνικό νόμο κάθε είδους επιχείρηση που παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς επιβατών ή μίσθωση ΕΙΧ μετά Οδηγού για να δραστηριοποιείται νόμιμα στην Ελλάδα θα πρέπει να πληροί κάποιες πολύ σοβαρές προϋποθέσεις όπως είναι:
1. Η έδρα της επιχείρησης πρέπει να είναι στην Ελλάδα.
2. Να διαθέτει επίσημη ελληνική εγγραφή ΦΠΑ.
3. Να διαθέτει Πιστοποίηση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) ή πιστοποίηση από το Υπουργείο Μεταφορών σύμφωνα με την επιχειρηματική δραστηριότητα (υπηρεσία ταξί ή υπηρεσίες διαμεσολαβητή ή τουριστικού γραφείου).
4. Να διαθέτει Ιδιόκτητα ή Μισθωμένα οχήματα με ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας.
5. Να αποτελείται από πιστοποιημένους επαγγελματίες οδηγούς από το Υπουργείο Μεταφορών.
6. Να παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση για τους επιβάτες που μεταφέρουν (ασφάλιση αστικής ευθύνης, όχι μόνο για ατυχήματα).
Απαντώντας στο αρχικό ερώτημα πρέπει να πούμε πως η Uber χρησιμοποιεί μια εφαρμογή για Ταξί και μια δεύτερη για να μισθώσετε ιδιωτικό αυτοκίνητο με οδηγό που λέγεται Uber X, όμως σταμάτησε την δράση της στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες για όλους τους παραπάνω λόγους. Δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν με τον νόμιμο τρόπο. Δυστυχώς το φαινόμενο δεν σταμάτησε με άλλες αλλοδαπές εταιρείες. Υπάρχουν ακόμη κάποιες ξένες εταιρείες που εδρεύουν σε ξένες χώρες που κάνουν παράνομες δραστηριότητες στην Ελλάδα αλλά ξεγελούν τους πελάτες τους διότι δεν διαθέτουν νόμιμες προϋποθέσεις. Επίσης, υπάρχουν εταιρείες και ιδιώτες που προσφέρουν διαμονή στα διαμερίσματα της Airbnb, αλλά προσπαθούν να οδηγήσουν τους πελάτες τους με παράνομα πειρατικά αυτοκίνητα χωρίς ασφάλιση. Υπάρχουν παράνομες εταιρείες που προσφέρουν αυτοκίνητο με οδηγό για ημερήσιες εκδρομές από την Αθήνα σε όλη την Ελλάδα.
Γνωρίζετε ότι αυτές οι εταιρείες εκθέτουν τους επιβάτες σε πολλούς κινδύνους;
Πρέπει να προσέχετε τις παράνομες δραστηριότητες με αυτοκίνητα "πειρατικά", παράνομους οδηγούς, χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ταξιδιού για επιβάτες κ.λ.π. Μην προσπαθείτε να διαπραγματευτείτε ή να κάνετε κράτηση για οποιαδήποτε υπηρεσία μεταφορά πριν βεβαιωθείτε ότι η εταιρεία μεταφορών έχει πιστοποιηθεί από την Αρμόδια Υπηρεσία. Σε κάθε περίπτωση, οι παράνομοι οδηγοί και επιβάτες είναι εξίσου υπεύθυνοι βάσει της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.Είδατε «περίεργες» ή κακές κριτικές;
Ορισμένες από αυτές τις παράνομες εταιρείες, κατά καιρούς επιλέγουν άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες (όπως το TripAdvisor κ.λπ.) για να δημοσιεύσουν ψεύτικες κακές κριτικές εναντίον νόμιμων τοπικών ανταγωνιστών, για να παραπλανήσουν τους ανυποψίαστους πελάτες και να τους κρατήσουν μακριά από τοπικούς επίσημους ιστότοπους με ταξί.
Καταλαβαίνετε ότι εάν κάνετε κράτηση αυτοκινήτου με οδηγό από αυτές τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες, είστε μέρος αυτού του τεράστιου προβλήματος;
Οι περισσότερες παράνομες εταιρείες προσφέρουν υπηρεσίες ταξί με πολύ χαμηλές χρεώσεις για να ξεγελάσουν και να προσελκύσουν πελάτες. Έτσι, οι πελάτες βλέπουν μόνο τις χαμηλές χρεώσεις και δέχονται την οικονομική προσφορά, αλλά δεν γνωρίζουν τους κινδύνους και το τεράστιο λάθος. Μερικές από αυτές τις «δημοφιλείς» παράνομες πλατφόρμες που παρέχουν ηλεκτρονικές υπηρεσίες χωρίς νόμιμες προϋποθέσεις από το επίσημο ελληνικό κράτος είναι: GET TRANSFERS, BOOKING.COM, WELLCOME PICKUP, MY DAY TRIP, PROFI DRIVER, KIWITAXI, AIRBNB CARS κ.λ.π.
Προειδοποίηση για υπηρεσίες μέσω διαδικτύου
Προσέξτε και σκεφτείτε το πριν κάνετε κράτηση ταξί στην Αθήνα ή μια φτηνή υπηρεσία αυτοκινήτου με έναν οδηγό στην Ελλάδα. Χρειάζεστε επιπλέον πληροφορίες; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου. Θέλετε να μισθώσετε ταξί στην Αθήνα; Θέλετε να μισθώσετε Όχημα μετά Οδηγού; Επισκεφθείτε την ΚΕΝΤΡΙΚΗ σελίδα μας επιλέγοντας να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες μιας πραγματικά νόμιμης τοπικής επιχείρησης.
ATHENS TAXI DRIVER
Φαιάκων 13, Π. Φάληρο
Τ.Κ 17563, Αττική-Ελλάδα
Τ: (+30) 6909444888
info@athens-taxi-driver.gr

Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 – 21:00
Σάββατο
09:00 - 15:00
Κυριακή κλειστά
© 2013-2020 www.athens-taxi-driver.gr, all rights reserved - Κατασκευή ιστοσελίδων