• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Athens Taxi Driver
ΝΕΑ >  Ριβιέρα Αθήνας
ριβιερα-αθηνας-athenstaxidriver
09 / 03 / 2023

Ριβιέρα Αθήνας

Η ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ αγκαλιάζει όλη την νοτιοανατολική ακτογραμμή της Αθήνας και επεκτείνεται σε μια απόσταση περίπου 60 χιλ. ξεκινώντας από τον Πειραιά έως και το Σούνιο. Για την Παλιά Αθήνα, τα νότια προάστια αποτελούσαν εξ αρχής κορυφαίο παραθεριστικό προορισμό επιφανών Αθηναίων και όχι μόνο.  Ένα πλούσιο ποικιλόμορφο τοπίο που είναι «χάρμα οφθαλμών» αποτελούμενο από ξεχωριστές παραλίες με άμμο, ψιλό χαλίκι ή βότσαλο, μικρούς και μεγάλους κολπίσκους με λαξεμένους βράχους από το κύμα, χλωρίδα «ταϊσμένη» με την αλμύρα της θάλασσας, μικρές και μεγάλες μαρίνες αποκλειστικά για ιδιωτικά σκάφη που επιδεικνύουν πλούτο, πάρκα διασκέδασης και γήπεδα για μικρούς ή μεγάλους. Υπέροχες γεωλογικές ιδιομορφίες όπου η καθεμιά έχει την δική της γοητεία. Καθώς περιηγείστε κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας από δυτικά προς ανατολικά, οι κύριες περιοχές που διασχίζετε είναι ο Πειραιάς, το Παλαιό Φάληρο, η Γλυφάδα, η Βούλα, η Βουλιαγμένη, η Βάρκιζα, το Λαγονήσι, η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος και το Σούνιο. Κάθε μία από αυτές τις τοποθεσίες έχει τη δική της ιδιαίτερη ομορφιά και σίγουρα αξίζει την προσοχή κάθε επισκέπτη.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Πρόκειται για το κύριο λιμάνι της Αθήνας, το μεγαλύτερο της Ελλάδας και ένα από τα σημαντικότερα της Ευρώπης καθώς διασταυρώνονται 3 ήπειροι. Εδώ στεγάζονται πάνω από 3000 ναυτιλιακά γραφεία που μαρτυρούν την σημαντικότητα της πόλης. Απαραίτητος προορισμός για επιβατηγά πλοία που μεταφέρουν ταξιδιώτες και ντόπιους από και προς τα νησιά του Αιγαίου. Κορυφαίος και ιδανικός σταθμός για εντυπωσιακά κρουαζιερόπλοια γεμάτα με επισκέπτες που πλημμυρίζουν την Αθήνα για να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης. Αναγκαίος προορισμός εμπορικών πλοίων στις προβλήτες του μεταφέροντας εμπορεύματα από όλο τον κόσμο.  Μια χαλαρωτική βόλτα στην περιοχή της Φρεαττύδας θα σας αποκαλύψει τμήματα του αρχαίου Πειραϊκού Τείχους που σώζονται μέχρι σήμερα. Η Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι φιλοξενούν κορυφαία εντυπωσιακά γιοτ και ιστιοπλοϊκά σκάφη θυμίζοντας το ξακουστό Μονακό. Στο πανέμορφο Μικρολίμανο θα δείτε ψαρόβαρκες, καΐκια και θα απολαύσετε φρέσκο ψάρι και θαλασσινά στις φημισμένες ταβέρνες του. Όμως ο Πειραιάς δεν είναι μόνο τα λιμάνια του. Όμορφες συνοικίες θα σάς εντυπωσιάσουν, όπως η κομψή και γραφική Castella με στενά σοκάκια και επιβλητικά αρχοντικά, χτισμένα σε λόφο με μαγευτική θέα. Στο Βεάκειο υπαίθριο θέατρο φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες κάθε καλοκαίρι.
ΦΑΛΗΡΙΚΟ ΔΕΛΤΑ - ΟΡΜΟΣ
Μια σύγχρονα αναπτυγμένη περιοχή που απαρτίζεται από αθλητικές εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, ιστιοπλοϊκούς ομίλους, σινεμά κ.α. Εδώ βρίσκεται το κορυφαίο σημείο ενδιαφέροντος των τελευταίων ετών, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Culture Center & Opera Hall of Stavros Niarchos Foundation όπου αναδεικνύει τον πολιτισμό της Ελλάδας και όλου του κόσμου. Το Παλαιό Φάληρο είναι μια εκλεπτυσμένη περιοχή που εξαρχής προσέγγισε την ελίτ της οικονομικής κλίμακας της Αθήνας. Οι παραθαλάσσιες γειτονιές του Παλιού Φαλήρου καταλήγουν στη μαρίνα του Φλοίσβου, όπου αγκυροβολούν υπερπολυτελή γιοτ δημοφιλών ταξιδιωτών. Η περιοχή διακρίνεται για τις ενδιαφέρουσες επιλογές σε φαγητό και ποτό με τα κομψά μπαρ με θέα θάλασσα. Εξαιρετική επιλογή για οικογένειες και στιγμές χαλάρωσης το Πάρκο Φλοίσβου όπου διαθέτει υπαίθριο καλοκαιρινό κινηματογράφο «βγαλμένο» από τα παλιά, μια τεράστια παιδική χαρά για τους μικρούς μας φίλους και έναν εξαιρετικό περίπατο όπου το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα με φόντο το λόφο της Καστέλας μαγνητίζει τα βλέμματα. Εδώ το ψάρεμα αποτελεί καθημερινή συνήθεια για τους αργόσχολους και αποκτά άλλο ενδιαφέρον καθώς συμβάλει στην ενίσχυση των ανθρώπινων σχέσεων.
ΑΛΙΜΟΣ
Δημοφιλές προάστειο για τις παραλίες του, τα κέντρα διασκέδασης και την καλή ποιότητα ζωής που προσφέρει στους κατοίκους του. Παρουσίασε μεγάλη οικιστική ανάπτυξη τη δεκαετία του ’70 φέρνοντας αλματώδη εμπορική επιτυχία στην γύρω περιοχή λόγω της γειτνίασης με το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας έως και το 2001. Έκτοτε, το αεροδρόμιο της Αθήνας μεταφέρθηκε στα Σπάτα αφήνοντας τα σκήπτρα στην Μαρίνα Αλίμου. H ιστορική Μαρίνα Αλίμου είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη των Βαλκανίων και από τις δημοφιλέστερες μαρίνες της ανατολικής Μεσογείου. Διαθέτει πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιστιοπλοΐας και της ενοικίασης σκαφών αναψυχής. Αυτός είναι ο κύριος λόγος του τεράστιου αριθμού επισκεπτών από όλο τον κόσμο κάθε τουριστική σεζόν. Απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις της θάλασσας που θέλουν να εξερευνήσουν τα ελληνικά νησιά. Η στρατηγική θέση της ανανεωμένης μαρίνας είναι εμφανώς μέγιστης σημασίας καθώς βρίσκεται μεταξύ του κέντρου της Αθήνας και του λιμανιού του Πειραιά σε απόσταση 20 λεπτών και σε απόσταση περίπου 40 λεπτών από το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Εντός της Μαρίνας Αλίμου αλλά και γύρω από αυτήν θα μπορείτε να επισκεφθείτε καφετέριες, bars και εστιατόρια για απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή τις γευστικότατες ελληνικές-μεσογειακές σπεσιαλιτέ αγναντεύοντας την μαγευτική θέα του Σαρωνικού. Μην διστάσετε να επισκεφθείτε την σελίδα ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΡΟΣ ΑΛΙΜΟΣ για να κάνετε κράτηση και της δικής σας ιδιωτικής μεταφοράς με ασφάλεια.
ΓΛΥΦΑΔΑ
Η Γλυφάδα είναι μια σύγχρονη περιοχή διάσημη για την αμμώδη παραλία της, τον δημοφιλή Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης με το διακριτικό τρούλο, που βρίσκεται σε μια δεντρόφυτη πλατεία με θέα στο Αιγαίο. Διεθνείς μπουτίκ δημοφιλών σχεδιαστών, τοπικά καταστήματα ρούχων, κοσμηματοπωλεία και γκαλερί είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν ένα κομψό παραθαλάσσιο σκηνικό. Γύρω από τον παραλιακό δρόμο υπάρχουν συγκεντρωτικές ταβέρνες με θαλασσινά, γκουρμέ εστιατόρια και προσεγμένα κοκτέιλ μπαρ που ανοίγουν που ανοίγουν από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλάβουμε πως εδώ φιλοξενούνται κάποια κορυφαία νυχτερινά κέντρα διασκέδασης με ελληνική ζωντανή μουσική. Οι κάτοικοι είναι συνυφασμένοι με τον γρήγορο πλούτο από επιχειρηματίες έως και διεθνείς αθλητές όμως επιδεικνύουν και ιδιαίτερη σημασία στην φύση και τα ζώα. Για το λόγο αυτό στην Γλυφάδα μπορείτε να επισκεφθείτε το Κέντρο Προστασίας Θαλάσσιας Χελώνας. Εξαιρετική ιδέα για τα παιδιά.
ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ
Η Βούλα και η Βουλιαγμένη είναι τα μοναδικά πραγματικά καταπράσινα προάστια στην ακτή του Σαρωνικού. Περιτριγυρισμένα από πευκόφυτους λόφους που καταλήγουν σε υπέροχες αμμουδιές και καθαρή θάλασσα, αποτελώντας πηγή ζωής και αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Οι παραλίες της Βουλιαγμένης είναι πεντακάθαρες και για το λόγο αυτό έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Οι περιοχές αυτές είναι εμπλουτισμένες με πάρκα, όμορφους κήπους, πεζόδρομους, σύγχρονες παιδικές χαρές και δημόσιες υποδομές. Οι παραλίες της ξεκινούν από τις αμμουδιές στον Άγιο Νικόλαο Παλών, συνεχίζουν στο Μεγάλο Καβούρι, γύρω από τον Λαιμό και τον κεντρικό κόλπο της Βουλιαγμένης και καταλήγουν στα λιμανάκια κάτω από τη λίμνη, στο αναλλοίωτο αττικό τοπίο, στην περιοχή Φασκομηλία. Η λίμνη Βουλιαγμένης είναι από τα κορυφαία σημεία στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Πρόκειται για τον τέλεια κρυμμένο θησαυρό της Αττικής φύσης. Σε ένα φυσικό ειδυλλιακό τοπίο, ένα σπάνιο παγκόσμιο γεωλογικό φαινόμενο σε προσκαλεί να το δεις. Τα υφάλμυρα και φρέσκα νερά της λίμνης προέρχονται από υπόγειες ιαματικές πηγές και ανανεώνονται συνεχώς. Ξεκινούν από βορειότερα καλύπτοντας ένα ταξίδι άνω των 200χλμ από βόρεια, εκβάλλονται στην λίμνη και συνεχίζουν την διαδρομή τους καταλήγοντας στην θάλασσα. Η λίμνη είναι μια φυσική και μοναδική εμπειρία ιαματικών λουτρών. Στη περιοχή θα βρεις πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες, οργανωμένες παραλίες, εστιατόρια, παραδοσιακές ταβέρνες, καφετέριες και μια μικρή αλλά πλήρης αγορά με καταστήματα για είδη πρώτης ανάγκης. Παρέχονται επίσης απεριόριστες δυνατότητες για κάθε είδους θαλάσσια σπορ. Η Μαρίνα Βουλιαγμένης, στην περιοχή του «Λαιμού», είναι διεθνών προδιαγραφών με κατάλληλες εγκαταστάσεις για τον ελλιμενισμό σκαφών κάθε είδους.
ΒΑΡΚΙΖΑ – ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ
Είναι χτισμένη στα παράλια του Σαρωνικού κόλπου. Παλαιότερα αποτελούσε δημοφιλές τουριστικό θέρετρο επιφανών Αθηναίων που δεν ήθελαν να απομακρυνθούν από το κέντρο της πόλης. Η εικόνα γύρω από τον οικισμό παραπέμπει σε κλασικό Αττικό τοπίο της υπαίθρου, με θαμνώδεις - βραχώδεις εκτάσεις, αλλά και πολλά πεύκα που απλώνουν τον ίσκιο τους στα γαλανά νερά του Σαρωνικού. Εδώ θα βρείτε με την ονομασία «Varkiza Resort Yabanaki» μια από τις πιο γνωστές και οργανωμένες παραλίες με χρυσή αμμουδιά και ρηχά νερά, μέσα στην οποία υπάρχουν μεταξύ άλλων, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι στάθμευσης, χώροι εστίασης, υγειονομικές εγκαταστάσεις, κλαμπ κ.α. Πέρα από την πλαζ, η Βάρκιζα έχει και άλλες ωραίες τοποθεσίες αναψυχής και διασκέδασης όπως είναι οι «Αλκυονίδες», η παραλία του «Club Island», τα γνωστά «Λιμανάκια» και οι σπηλιές κάτω από το Ribas. Μια μαγεία που μαγνητίζει τα βλέμματα...
ΛΑΓΟΝΗΣΙ – ΣΑΡΩΝΙΔΑ – ΑΝΑΒΥΣΟΣ
Μακρύτερα από την Αθήνα ξενικά ένα ταξίδι που αξίζει να ζήσεις. Η μοντέρνα δόμηση μιας σύγχρονης πόλης διατηρώντας ακόμη τις παραδοσιακές «πινελιές» δίνει πλέον την θέση της στο άγριο φυσικό τοπίο και η «τράπουλα ξανά μοιράζεται από την αρχή». Οι φυσικές εικόνες διεγείρουν τις αισθήσεις μας κάνοντας μας να απορούμε άραγε πόσο μακριά βρισκόμαστε από την πόλη. Ένα φανταστικό σκηνικό ξεδιπλώνετε μπροστά μας. Οι παραλίες είναι χρυσαφένιες, λιγότερο πολυσύχναστες και πιο εξωτικές με κρυστάλλινα νερά. Βραχώδεις όρμοι με υποθαλάσσιες σπηλιές κατάλληλες για ψάρεμα και κατάδυση. Το καλοκαιρινό αεράκι ξεσηκώνει τα κύματα και εθίζουν του λάτρεις του windsurfing. Λόφοι με πεύκα αλλά κυρίως με χαμηλή βλάστηση που αποτελούν ζώνες προστασίας ζώων. Μια επαρχία όπου οι πολυτελείς βίλες και τα resorts συνυπάρχουν με παλιά ταβερνάκια δίπλα στην θάλασσα ανασύροντας αναμνήσεις μιας άλλης εποχής. Το καλύτερο σημείο να απολαύσετε την γνωστή ελληνική κουζίνα με θαλασσινές νοστιμιές που σερβίρουν καθημερινά τα φρέσκα τοπικά αλιεύματα. Συνδυάστε ένα πιάτο από τις αγαπημένες γαρίδες και ψάρι με ένα ποτήρι ούζο. Το κατάλληλο σημείο να απολαύστε το ειδυλλιακό μπλουζ του Αιγαίου.
ΣΟΥΝΙΟ
Στο τελευταίο άκρο αυτής της διαδρομής στη, Αθηναϊκής Ριβιέρας βρίσκεται το ακρωτήρι του Σουνίου. Εδώ ψηλά στο βράχο, στέκεται αγέρωχος και επιβλητικός ο Ναός του Ποσειδώνα δαμάζοντας τα κύματα του Αιγαίου. Ιδανικός τόπος να αναβιώσουν Θρύλοι και Μύθοι της Αρχαίας Αθήνας. Πρόκειται για κορυφαίο Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που προκαλεί θαυμασμό και συγκινεί κάθε επισκέπτη. Χαρακτηριστικός θησαυρός της Κλασσικής Ελλάδας κατασκευασμένος από μάρμαρο της γύρω περιοχής με την επωνυμία «Λαυρεωτική». Όμως του Σούνιο είναι δημοφιλές για το εκπληκτικό ηλιοβασίλεμα καθώς οι ακτίνες του ήλιου τρεμοπαίζουν ανάμεσα στις κολώνες του ναού καθώς αυτός χάνεται στην θάλασσα και παραχωρώντας την λάμψη του στον έναστρο ουρανό της Αττικής γης αποπνέοντας ρομαντισμό και έρωτα. Αυτό αξίζει να το ζήσεις...
Εύκολα γίνεται αντιληπτό πώς ο αριθμός των σημείων ενδιαφέροντος είναι συντριπτικά τεράστιος επομένως η μετακίνηση με αυτοκίνητο είναι απαραίτητη. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι να έχετε στην διάθεσή σας ένα έμπειρο οδηγό που θα μετατρέψει την περιήγηση σε αξέχαστη εμπειρία. Επισκεφθείτε την σελίδα μας ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ για να προχωρήσετε σε άμεση κράτηση και να ζήσετε την εμπειρία. Στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ μπορείτε να δείτε την πρότασή μας μιας περιήγησης όπου συνδυάζουμε την Αθηναϊκή Ριβιέρα με το Λαύριο. Στο Λαύριο βρίσκονταν τα αρχαία ορυχεία της Αθήνας και έχουν ανακαλυφθεί υπόγεια τούνελ με περισσότερες από 800 εισόδους. Γενικά, στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ θα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε εξαιρετικές προτάσεις περιηγήσεων με βάση την Αθήνα προς κάθε δημοφιλή προορισμό. Ότι και αν επιλέξετε, εμείς σάς ευχόμαστε καλή διασκέδαση.
ATHENS TAXI DRIVER
Φαιάκων 13, Π. Φάληρο
Τ.Κ 17563, Αττική-Ελλάδα
Τ: (+30) 6909444888
info@athens-taxi-driver.gr

Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 – 21:00
Σάββατο
09:00 - 15:00
Κυριακή κλειστά
© 2013-2020 www.athens-taxi-driver.gr, all rights reserved - Κατασκευή ιστοσελίδων