• Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Athens Taxi Driver
ΝΕΑ >  Πράγματα να κάνεις στην Αθήνα
πραγματα-να-κανεισ-στην-αθηνα-athenstaxidriver
26 / 03 / 2021

Πράγματα να κάνεις στην Αθήνα

Άραγε, τι μπορείς να κάνεις κατά την επίσκεψή σου στην Αθήνα? Μπορείς να γεμίσεις δημιουργικά τον χρόνο σου?
Η απάντηση είναι ξεκάθαρη καθώς δεν υπάρχει πόλη σαν την Αθήνα πουθενά στον κόσμο. Η εντυπωσιακή ομορφιά της, οι δημιουργικές αντιθέσεις και οι αναρίθμητες δραστηριότητες θα παραμείνουν χαραγμένες στην μνήμη σας που θα αναπολείτε νοσταλγικά παροτρύνοντάς σας να επιστρέφετε πάντα εδώ.
Ποια πραγματικά είναι η Αθήνα?
Αυτή είναι η ερώτηση του «ενός εκατομμυρίου»… Είναι η πόλη που οργιάζει σε δραστηριότητες, εξιτάρει τις αισθήσεις, διεγείρει το πνεύμα και δοκιμάζει τις αντοχές κάθε ταξιδιώτη. Η Αθήνα συναρπάζει με την κοσμική ζωή της και προσφέρει απόλαυση με το μεσογειακό κλίμα. Διαθέτει γωνιές που αναβιώνει η ιστορία της και πλευρές που ξεχύνονται όμορφες παραλίες. Αυτή η υπέροχη πόλη έχει πάντοτε να προσφέρει κάτι σε όλους και το καλύτερο από όλα, μια φιλοξενία εφάμιλλη της ιστορίας της.
Καλώς ήλθατε στην ATHENS TAXI DRIVER , την ιστοσελίδα που επικεντρώνεται σε ιδιωτικές μεταφορές και περιηγήσεις με βάση την Αθήνα. Το όνομά μου είναι Dimitris και είμαι επαγγελματίας τοπικός οδηγός με πάθος για ταξίδια από την Αθήνα σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Μείνετε μαζί μου διότι στις γραμμές που ακολουθούν θα ανακαλύψετε μια επιλεγμένη λίστα με τα MUST της Αθήνας προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι αυτή η πόλη ανταποκρίνεται στα όνειρά σας! Εδώ θα βρείτε έναν αληθινό οδηγό περιήγησης για την Αθήνα εμπεριέχοντας ιδανικούς προορισμούς, ταξιδιωτικές συμβουλές και επιλεγμένες προτάσεις για να αναγάγετε το επόμενο ταξίδι σας σε μια αξέχαστη εμπειρία.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Για τους κυνηγούς της Ιστορίας και της Μυθολογίας, η Αθήνα είναι ένας πραγματικός επίγειος παράδεισος. Μια πόλη χτισμένη ακριβώς εκεί που βρίσκονταν οι αρχαίες γειτονιές της, γύρω από τα περίφημα τείχη της Ακρόπολης όπου σήμερα οι επισκέπτες μπορούν να βρουν δημοφιλή αξιοθέατα τα οποία αποτέλεσαν απαρχή του δυτικού πολιτισμού. Αν θέλαμε να καταγράψουμε όλους τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα ιστορικά μνημεία που διαθέτει η Αθήνα, στα σίγουρα θα γράφαμε ολόκληρη εγκυκλοπαίδεια. Για τον λόγο αυτό θα συμπεριλάβουμε επιγραμματικά μόνο τα πιο δημοφιλή. Πάνω στον λόφο της Ακρόπολης δεσπόζει ο ξακουστός Παρθενώνας που ήταν ναός αφιερωμένος στην θεά Αθηνά. Δίπλα του βρίσκεται το Ερεχθείο όπου θεωρούνταν το παλάτι του βασιλιά της Αθήνας. Πραγματικά αξίζει να εστιάσετε το βλέμμα μας τις υπέροχες Καρυάτιδες. Στην είσοδο του λόφου δεν γίνεται να παραβλέψετε τα Προπύλαια της Ακρόπολης που αποτελούσαν την πύλη εισόδου στον ιερό χώρο. Στην νότια πλευρά του λόφου θα ακούσετε την ηχώ στο περίφημο Ηρώδειο Θέατρο και θα γνωρίσετε το Θέατρο του Διονύσου όπου αποτέλεσε το πρώτο θέατρο στον κόσμο.  Στους πρόποδες του λόφου, μέσα στην περιοχή του Θησείου, ξεχωρίζει το καλύτερο διασωζόμενο μνημείο της αρχαιότητας, ο Ναός του Ηφαίστου. Στον Αρχαία Αγορά προτείνεται η Στοά Ατταλού που αποτέλεσε σημείο συνάντησης και συζητήσεων των Αθηναίων, είναι συνυφασμένη με την έναρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος. Στην περιοχή της Ρωμαϊκής Αγοράς επιλέξτε την Ρωμαϊκή Βιβλιοθήκη και στην γειτονιά των Αέρηδων θα βρείτε τον Πύργο των Ανέμων ή αλλιώς το πρώτο Ρωμαϊκό Ρολόι που λειτουργούσε με την φορά των ανέμων ανάλογα με την εκάστοτε εποχή του χρόνου. Λίγο μακρύτερα από το ιστορικό κέντρο συνίσταται η επίσκεψη στον Ναό του Ολύμπιου Διός, πρόκειται για το μεγαλύτερο κτίσμα της αρχαίας Αθήνας, αφιερωμένο στον Δία, τον πατέρα των Θεών. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και η χαρακτηριστική Πύλη του Ανδριανού που αποτέλεσε δώρο των Αθηναίων προς τον δημοφιλή Ρωμαίο βασιλιά λόγο της αγάπης του προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.  Κατά την διάρκεια επίσκεψης στα αξιοθέατα που περιγράψαμε θα υπάρχει η δυνατότητα να ανακαλύψετε ακόμη περισσότερα που θα αναβιώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για την ζωή στην αρχαιότητα.
ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Η Αθήνα δικαίως χαρακτηρίζεται η γενέτειρα του πολιτισμού και των τεχνών. Για άτομα που λατρεύουν την πολιτιστική κληρονομιά ενός προορισμού, υπάρχουν συναρπαστικά μουσεία σε όλη την Αθήνα με υψηλή θεαματικότητα που αντιπροσωπεύουν κάθε είδος δημιουργικής τέχνης από την Κυκλαδική περίοδο έως και σήμερα. Μουσεία που προβάλλουν την τέχνη με γλυπτά από μάρμαρο, κεραμικές δημιουργίες με εξαίρετες εικόνες, κοσμήματα από χρυσό και ασήμι, υφαντά, πίνακες, φωτογραφίες κ.α. Από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης θα ξεχωρίσουμε και σας προτείνουμε τα κορυφαία βάσει θεματολογίας και πολύτιμων εκθεμάτων. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι η ναυαρχίδα των μουσείων στην Ελλάδα και δεν πρέπει να το προσπεράσετε. Αξίζει να σημειωθεί πως βρίσκεται στην θέση Νο1 στον κόσμο βάσει την μοναδικότητας των εκθεμάτων διαθέτοντας θησαυρούς από το 6000 π. Χ. Το νέο Μουσείο της Ακρόπολης στεγάζεται σε ένα πολυτελές μοντέρνο κτίριο δίπλα από τον ιστορικό λόφο. Εκθέτει μέρος των μαρμάρων του Παρθενώνα, παρουσιάζει μοναδικά ευρήματα από την Ακρόπολη και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως στον τελευταίο όροφο βρίσκεται το εστιατόριο του μουσείου όπου αποτελεί ιδανικό σημείο με θέα τον φωτισμένο Παρθενώνα που εντυπωσιάζει. Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στεγάζει μόνιμα κορυφαία εκθέματα της κυκλαδικής περιόδου αλλά φιλοξενεί και διάφορες συλλογές κατά περιόδους. Το Μουσείο Μπενάκη στην περιοχή του Κολωνακίου αποτελεί το κορυφαίο μουσείο με πλούσια ιδιωτική πολιτιστική συλλογή από διάφορες περιόδους αλλά και δημιουργίες της σύγχρονης τέχνης. Διαθέτει δε ένα υπέροχο Cafe με θέα την Βουλή των Ελλήνων και τον Λόφο της Ακρόπολης. Tο Νομισματικό Μουσείο στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του πρωτοπόρου στην αρχαιολογία Ερρίκου Σλήμαν με απίστευτη συλλογή χρυσών και ασημένιων νομισμάτων που ξεκινούν από την κλασσική Ελλάδα. Ο υπέροχος κήπος του μουσείου προσφέρεται ως σημείο συνάντησης πολλών Αθηναίων για πρωινό καφέ. Στο Βυζαντινό και Θρησκευτικό Μουσείο θα βρείτε συλλογές που είναι συνυφασμένες με την Χριστιανοσύνη ενώ στο Πολεμικό Μουσείο θα βρείτε κυρίως εκθέματα από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο νεοκλασικό κτίριο της Παλιάς Βουλής βρίσκεται σήμερα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο όπου τα σπάνια εκθέματα αφορούν την ιστορία του τόπου τα τελευταία 200 χρόνια. Σημαντικές πτυχές της Ελληνικής τέχνης αποτελεί το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το μοναδικό Μουσείο Κοσμημάτων Λαλαούνη με δημιουργίες από χρυσό, εμπνευσμένο από την Αρχαία Ελλάδα.
ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Αναμφισβήτητα η Αθήνα διαθέτει highlights που κανείς επισκέπτης δεν πρέπει να παραλείψει. Αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα πολιτιστικής κληρονομιάς και μοντέρνου τρόπου ζωής. Στον περίπατο της Ακρόπολη πρέπει να επισκεφθείτε τον Άρειο Πάγο που αποτέλεσε το πρώτο επίσημο δικαστήριο στον κόσμο και σίγουρα δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο δήμο της αρχαίας Αθήνας. Προτείνεται η βόλτα στο Μνημείο Φιλοπάππου, στον ομώνυμο λόφο με την υπέροχη θέα που ενώνει κλασσικές συνοικίες όπως είναι το Θησείο, τα Πετράλωνα και το Κουκάκι. Περπατώντας σε αυτές τις γειτονιές και αναζητώντας το «δέσιμο» του παλιού με το νέο, θα επισκεφθείτε το παζάρι στο Μοναστηράκι όπου μέσα στα παλαιοπωλεία θα ανακαλύψετε μια άλλη Ελλάδα του περασμένου αιώνα. Στο σημείο μηδέν της πόλης, στην Πλατεία Συντάγματος, θα συναντήσετε την Βουλή των Ελλήνων όπου θα εντυπωσιαστείτε από την Αλλαγή Φρουράς των Ευζώνων με την παραδοσιακή ενδυμασία τους. Στην οδό Πανεπιστημίου θα θαυμάσετε την Νεοκλασική αρχιτεκτονική της γνωστής Τριλογίας που αποτελείται από τρία εξαιρετικά κτίρια. Τα κτίρια της Ακαδημίας των Τεχνών, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και την Εθνική Βιβλιοθήκη που αποτελούν διαχρονικά πραγματικά «πολιτιστικά διαμάντια» για όλο τον πλανήτη. Στους πρόποδες του Λυκαβηττού βρίσκεται η κοσμοπολίτικη συνοικία του Κολωνακίου με φίλους και υποστηρικτές από όλη την Ευρώπη. Αυτή η υπέροχη περιοχή προσφέρει ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων boutique, cafe και εστιατόρια δημοφιλών chefs . Η χαλαρωτική βόλτα και ο καφές στην Πλατεία Κολωνακίου είναι πολύ ξεχωριστή καθώς απρόσμενα δίπλα σας μπορεί να κάτσουν για συζήτηση ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Δίπλα από την συνοικία του Κολωνακίου θα εντυπωσιαστείτε με το βασιλικό ανάκτορο όπου είναι πλέον το επίσημο Προεδρικό Μέγαρο. Δίπλα από τον λόφο Αρδηττού θα επισκεφθείτε το Καλλιμάρμαρο ή Παναθηναϊκό Στάδιο για να αναβιώσετε μνήμες από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1896 στο αληθινό τους «σπίτι». Στην καρδιά της παραδοσιακής γειτονιάς της Πλάκας θα ξαποστάσετε για σνακ στην Πλατεία το Φανάρι του Διογένη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πλατεία αφιερωμένη στον σημαντικό αρχαίο Φιλόσοφο τον Διογένη. Φυσικά θα συμπεριλάβετε κάποιο Hammam για λουτρά και spa στην περιοχή του Θησείου, Ψυρρή και Γκάζι ενώ για τους λάτρεις των αγορών δεν γίνεται να παραλείψετε τους ξακουστούς εμπορικούς προορισμούς για ψώνια με τα δημοφιλέστερα brands στα εμπορικά κέντρα Attica και Golden Hall. Αρκετά πιο έξω από το κέντρο της πόλης είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα η επίσκεψη στο εκπτωτικό χωριό MacArthurGlen. Το τελευταίο βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος και μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με επίσκεψη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο οπότε κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει την δική του ψυχαγωγία ανάλογα τις διαθέσεις του.
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
Όπως κάθε μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη έτσι και η Αθήνα διαθέτει μεγάλο αριθμό οχημάτων που κυκλοφορούν καθημερινά σε κεντρικούς δρόμους και μεγάλες λεωφόρους. Πάραυτα, η πόλη δεν μπορεί να κρύψει όμορφες γειτονιές και χαρακτηριστικούς πεζόδρομους που διακρίνονται για την ιδιαιτερότητά τους και τις μοναδικές εικόνες που ξεπροβάλουν. Περπατώντας «χαμένοι» μέσα στο πλήθος αναμφισβήτητα ξεχωρίζει ο περίπατος γύρω από τον ξακουστό Λόφο της Ακρόπολης όπου προσφέρεται για γνωριμία με μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και μαθαίνοντας σχετικά με την μυθολογία και την γέννηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Προτείνεται η περιήγηση της Αρχαίας Αγοράς όπου ήταν η καρδιά της αρχαίας Αθήνας και το εμπορικό κέντρο της πόλης με τις δημόσιες υπηρεσίες εκείνης της εποχής. Θα «χαθείτε» για λίγο στο Παζάρι του Μοναστηριακού και στα τριγύρω δρομάκια που είναι πλημμυρισμένα ακόμη και σήμερα από μικρομάγαζα που πωλούν κάθε λογής πράγματα, αντίκες και σουβενίρ. Συνιστάται η νοσταλγική βόλτα στις λιθόστρωτες γειτονιές της Πλάκας και στα Αναφιώτικα, εκεί όπου ακόμη και σήμερα τα σπιτάκια αναβιώνουν την αίγλη και την αρχοντιά μιας άλλης εποχής προβάλλοντας την κυκλαδική αρχιτεκτονική. Ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και η βόλτα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας όπου οι Αθηναίοι επισκέπτονται καθημερινά την κεντρική αγορά για ψώνια προκειμένου να γεμίσουν το τραπέζι τους με καλούδια. Εδώ οι μυρωδιές «τρυπούν τα ρουθούνια» μας με μπαχάρια, βότανα, φρούτα, λαχανικά, τυριά, αλλαντικά, θαλασσινά κ.α. Σίγουρα δεν μπορούμε να παραλείψουμε τον χαλαρωτικό περίπατο στον Εθνικό Κήπο ανάμεσα σε τουλάχιστον 2.500 διαφορετικών ειδών φυτών και δέντρων από την εποχή της βασιλείας στην Ελλάδα. Το περπάτημα σε δημοφιλής γειτονιές της Αθήνας είναι ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε το κέντρο της πόλης σπιθαμή προς σπιθαμή και γίνεται ιδιαίτερα διασκεδαστικό με την βοήθεια έμπειρων τοπικών ξεναγών. Η επιχείρηση διαθέτει έμπειρους ντόπιους ξεναγούς που θα μετατρέψουν το περπάτημα στην πόλη σε πραγματική εμπειρία αποκρυπτογραφώντας κάθε χαρακτηριστική γωνιά ανασύροντας από την μνήμη απίθανες στιγμές της ιστορίας. Στην σελίδα ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΘΗΝΑΣ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτή την δραστηριότητα. Αν πάλι αγαπάτε την άνεση και την πολυτέλεια, μπορώ να σας προσφέρω μοναδικές-χαλαρωτικές περιηγήσεις με το αυτοκίνητο,  που σίγουρα θα αγαπήσετε. Στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ και ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ θα βρείτε ακριβώς αυτό που σας ταιριάζει ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο.
ΘΕΑ ΠΟΥ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΑ
Η κύρια πόλη και τα προάστια της Αθήνας περικλείονται από 4 βουνά ενώ η 5η πλευρά της πόλης βρέχεται από θάλασσα. Εντός της πόλης ξεπροβάλουν οι κορυφές 7 λόφων που σχετίζονται με την ιστορία. Ο πιο δημοφιλής είναι ο Λόφος της Ακρόπολης όμως ψηλότερος είναι ο Λόφος του Λυκαβηττού. Από το «μπαλκόνι» του Λυκαβηττού μπορεί κανείς να απολαύσει την ωραιότερη θέα της Αθήνας σε υψόμετρο 280 μέτρων. Η θέα είναι πραγματικά μοναδική με κυρίαρχα χρώματα, το λευκό των σπιτιών και το μπλε της θάλασσας. Από αυτό το σημείο με ευκολία ξεχωρίζουν τα νησιά Αίγινα και Σαλαμίνα. Αξίζει να σημειωθεί πως σε απόσταση περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά από το κέντρο της πόλης ξεχωρίζει η θέα  από το Ακρωτήρι Σουνίου όπου είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα.
ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ
Αθηναϊκή Ριβιέρα κατέχει μια ξεχωριστή θέση στις καρδιές των Αθηναίων. Ένας Must προορισμός για οποιονδήποτε επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ελλάδας, όσες φορές κι αν θελήσει να έρθει. Μια ακτογραμμή περίπου 60 χιλιομέτρων που ξεκινά από τον Πειραιά έως το Ακρωτήρι του Σουνίου είναι έτοιμη να την ανακαλύψετε ξεδιπλώνοντας εμπρός σας την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος. Η διαδρομή προσφέρει μοναδικές εικόνες από αμμώδεις παραλίες για μπάνιο, βραχώδεις κολπίσκους για καταδύσεις, νησάκια και βραχονησίδες, αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς και μια φανταστική φιλοσοφία έντονης ζωής για όλες τις ηλικίες. Σε όλα αυτά μπορούν να συμπεριληφθούν οι πιο κοσμοπολίτικες γειτονιές της Αθήνας. Ξεχωρίζοντας τους κορυφαίους προορισμούς σας προτείνουμε την υπέροχη Μαρίνα Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο που γεμίζει από κόσμο για να απολαύσει καφέ και ποτό με θέα τα υπερπολυτελή σκάφη και την πόλη του Πειραιά. Επιλέξτε την Γλυφάδα για την πλούσια αγορά με εμπορικά καταστήματα και Cafe. Προτείνεται η περιοχή της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης για τις κοσμοπολίτικες αμμουδερές παραλίες. Μάλιστα, στη Βουλιαγμένη αξίζει να επισκεφθείτε στην ομώνυμη φυσική λίμνη με τα ανακυκλώσιμα νερά. Στην Σαρωνίδα και την Ανάβυσσο θα βρείτε beach bars και ψαροταβέρνες με φρέσκα θαλασσινά απολαμβάνοντας θέα θάλασσα. Οπωσδήποτε δεν πρέπει να παραλείψετε να φτάσετε στο Σούνιο για επίσκεψη στον Ναό του Ποσειδώνα. Οποιοσδήποτε θελήσει να μετακινηθεί από το κέντρο της πόλης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα θα χρειαστεί μεταφορικό μέσο. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να έχετε κάποιον έμπειρο οδηγό ώστε να απολαύσετε στα σίγουρα με έναν ξεχωριστό τρόπο στιγμές χαλάρωσης καθώς οι δρόμοι πλημμυρίζουν με κόσμο και αυτοκίνητα. Επισκεφθείτε την σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑΙΚΗ ΡΙΒΙΕΡΑ προκειμένου να μάθετε περρισότερες πληροφορίες για την ιδιωτική περιήγηση που προσφέρουμε σε όλους όσους θέλουν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Η Ελληνική κουζίνα στηρίζεται στην παραδοσιακή κουζίνα των αρχαίων Ελλήνων ενώ έχει κάποια κοινά με παραδοσιακές κουζίνες άλλων βαλκανικών χωρών ή χωρών της ανατολής. Από τους λάτρεις της μαγειρικής ονομάζεται και ως μεσογειακή κουζίνα ενώ χαρακτηρίζεται από την υψηλή ποιότητα φρέσκων προϊόντων που στηρίζεται στην χρήση γευστικότατου ντόπιου ελαιόλαδου. Παρασκευές που ξεχωρίζουν είναι οι σαλάτες από ντόπια λαχανικά, βότανα της ελληνικής υπαίθρου, τυριά και κρέατα ελληνικής παραγωγής και θαλασσινά ή ψάρια από το Αιγαίο πέλαγος. Όλες οι υπέροχες λιχουδιές συνοδεύονται ευχάριστα με ντόπιες παρασκευές ποτών όπως είναι το ούζο, το τσίπουρο, η μαστίχα ή με κρασί ανάλογα το μενού. Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετική παραγωγή εμφιαλωμένων κρασιών με πάρα πολλές ετικέτες να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο προκειμένου να συνοδέψουν πιάτα γκουρμέ σε μεγάλα διεθνή εστιατόρια. Στην Αθήνα υπάρχουν εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες που ξεχωρίζουν για την μαγειρική εμπειρία σε γραφικές συνοικίες της Αθήνας. Από μια μεγάλη λίστα ξεχωρίζουμε τις ταβέρνες στην Πλατεία Ψυρρή για μαγειρευτά και ψητά συνοδευμένα με χαλαρή ελληνική ζωντανή μουσική. Στην περιοχή της Πλάκας θα γευτείτε μαγειρευτά φαγητά δίπλα από την Ακρόπολη. Το Μικρολίμανο του Πειραιά προτείνεται για θαλασσινά και ψάρια με θέα τον Σαρωνικό και την Αθηναϊκή Ριβιέρα. Λίγο πιο έξω από το κέντρο της Αθήνας προτείνουμε τα Καλύβια Αττικής όπου η κάπνα από τις ψησταριές με κρέατα της ώρας μοσχοβολούν σε όλη την γύρω περιοχή. Η “ATHENS TAXI DRIVER” προσφέρει θεματικές περιηγήσεις με ντόπιους ξεναγούς. Στην σελίδα ΓΕΥΣΩΓΝΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ θα μπορέσετε να αιτηθείτε μια βόλτα γευσιγνωσίας στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα. Στην σελίδα ΟΙΝΟΙΓΕΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε επίσκεψη σε δημοφιλή οινοποιία της Αττικής.
ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Για άτομα που αγαπούν την «έντονη ζωή» και την «νυχτερινή διασκέδαση», υπάρχουν πολλά μπαρ και κλαμπ διάσπαρτα σε διάφορες γειτονιές στο κέντρο της πόλης αλλά και σε ξεχωριστές συνοικίες των προαστίων. Κάθε ένα από αυτά προβάλει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα και απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό με ανάλογες προτιμήσεις ή διαθέσεις. Μέσα από μια ατελείωτη λίστα εμείς θα επιλέξουμε κάποια αντιπροσωπευτικά δείγματα που θα εξιτάρουν τις διαθέσεις σας. Ιδανικές επιλογές για αργά το απόγευμα είναι τα bars στην κλασσική γειτονιά της πλατείας Εξαρχείων, στην πλατεία Αγίας Ειρήνης και γύρω από την οδό Κολοκοτρώνη στο κέντρο της Αθήνας καθώς και τα bars στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Νωρίς το βράδυ προτείνονται και τα bars στην Μαρίνα Φλοίσβου και στο Μικρολίμανο. Αργά το βράδυ επιλέγουμε την περιοχή στο Γκάζι με ποτό και μουσική σε όλα τα γούστα. Στην παραλιακή λεωφόρο του Αλίμου και της Γλυφάδας θα μυηθείτε στην πραγματική ελληνική διασκέδαση ξεφαντώνοντας με ζωντανή μουσική και χορό πάνω στα τραπέζια από αργά το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
Ταξιδεύοντας με την οικογένεια είναι φυσικό μεταξύ άλλων κάθε γονιός να σκοπεύει στην  ψυχαγωγία των παιδιών. Η Αθήνα συμπεριλαμβάνει τέτοιες απολαύσεις προσφέροντας διαφορετικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Μέσα από αρκετές επιλογές θα ξεχωρίσουμε το κέντρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας “Allou Fan Park” στον Ρέντη που περιλαμβάνει απίθανες κατασκευές για ατελείωτο παιχνίδι όλη μέρα. Προτείνεται ανεπιφύλαχτα το «Αττικό Πάρκο» στα Σπάτα Αττικής όπου θα γνωρίσουμε σπάνια ζώα που ποτέ δεν θα βλέπαμε στην χώρα μας. Εδώ, δεν πρέπει για κανέναν λόγο να χάσουμε το μοναδικό πρόγραμμα επιδείξεων των Δελφινιών που πραγματοποιείται με την φροντίδα εξειδικευμένων εκπαιδευτών.  Ένας ξεχωριστός προορισμός για την ψυχολογία των παιδιών μπορεί να αναδειχθεί το «Κέντρο Διάσωσης Θαλάσσιας Χελώνας» που βρίσκεται στην Γλυφάδα. Εκεί, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν πως λειτουργεί το πρόγραμμα φροντίδας σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα και τις υποχρεώσεις μας προς στην φύση διατηρώντας ισορροπία στο οικοσύστημα.
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΣΗ
Ο φυσικός πλούτος της Ελλάδας είναι πραγματικά μοναδικός. Χαρακτηριστικό της χώρας είναι η πλούσια εναλλαγή τοπίων και εικόνων από μέρος σε μέρος. Η γεωλογική μορφολογία περιλαμβάνει βραχώδεις βουνά, πυκνά δάση, κάμπους χαμηλής βλάστησης, ποταμούς με καθαρά νερά από τις κορυφές των βουνών, φυσικές λίμνες και βιότοπους, προσβάσιμα φαράγγια, εξωτικές παραλίες με γαλάζια σημαία κ.α. Κάθε σημείο που θα επισκεφθείτε προσφέρει σε κάθε επισκέπτη την δυνατότητα της επιλογής διαφόρων δραστηριοτήτων αθλητικών. Η Ελλάδα αναπτύσσει με γοργούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια δραστηριότητες Ενναλακτικού Τουρισμού. Η Αθήνα δεν μπορεί να εξαιρεθεί από αυτή την εξέλιξη καθώς βρίσκεται στο επίκεντρο του τουριστικού χάρτη. Έτσι, πλησίον της Αθήνας μπορεί κάποιος να απολαύσει πολλές αθλητικές δραστηριότητες. Ο Υμηττός προσφέρεται για Ποδήλατο Βουνού και Ορεινό Τρέξιμο. Η Παραλιακή Λεωφόρος προσφέρεται για Ποδήλατο Μεγάλων Αποστάσεων επιλέγοντας να φτάσουμε έως τον Σούνιο. Η Πάρνηθα με υψόμετρο πάνω από 1400 μ. προσφέρεται για Ποδήλατο Βουνού, Πεζοπορία και Αλεξίπτωτο Πλαγιάς. Στην Βουλιαγμένη θα απολαύσουμε βουτιές και κολύμπι ή θαλάσσια sports.Ταξιδεύοντας από την Αθήνα σε δημοφιλής προορισμούς της Πελοποννήσου και της Ηπείρου, ανακαλύπτοντας φυσικές ομορφιές του τόπου με ιδανικό περιβάλλον για τους λάτρεις της φύσης, μάς προσφέρονται δραστηριότητες όπως είναι Πεζοπορία, Ορειβασία, Αναρρίχηση, Rafting, Canoe Kayak, Παραπέντε, Τοξοβολία, Ιππασία κ.α. Στην σελίδα ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θα βρείτε σχετικές πληροφορίες ενώ στην σελίδα ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ θα μάθετε πως μπορούμε να οργανώσουμε και να σάς προσφέρουμε την ιδανική περιήγηση στα μέτρα σας.
ΙΣΤΙΟΠΛΟΟΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Οι Αθηναίοι είναι συνυφασμένοι  με την θάλασσα και το υγρό στοιχείο προβάλλοντας την ναυτοσύνη τους από την αρχαιότητα. Μια παράδοση που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της μορφολογίας της περιοχής. Η περιφέρεια της Αττικής είναι τριγωνική και βρέχεται ολόγυρα από θάλασσα. Διαθέτει πολύ μεγάλη ακτογραμμή με δεκάδες μεγάλες και μικρές μαρίνες. Από αυτές ξεχωρίζουμε την δημοφιλή Μαρίνα Αλίμου ή αλλιώς Μαρίνα Καλαμακίου. Απέχει μόλις 15’ από το κέντρο της πόλης και προσφέρεται για ιστιοπλοΐα. Στην Μαρίνα Αλίμου δύναται η μίσθωση σκάφους (sail boat ή motor boat) σε πολύ προσιτές τιμές για ημερήσιες κρουαζιέρες με ή χωρίς πλήρωμα προκειμένου να απολαύσεις την Αθηναϊκή Ριβιέρα με έναν πιο εκλεπτυσμένο τρόπο. Επιπλέον, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την Μαρίνα Λαυρίου που βρίσκεται ανατολικά περίπου 1 ώρα από το κέντρο της πόλης και προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες. Δείτε σχετικά με την μεταφορά σας από την ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΑΛΙΜΟΣ και από ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟ.
ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
Η ελληνική ιστορία έχει δεθεί πολιτιστικά με την θρησκεία. Με την άφιξη του Απόστολου Παύλου (1ος μ.Χ.) αρχίζει η διάδοση του Χριστιανισμού στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας. Με την ίδρυση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας έχουμε την ανακήρυξη του χριστιανισμού ως επίσημη θρησκεία για όλο τον κόσμο του Βυζαντίου (4ος μ.Χ.). Από εκείνη την περίοδο βλέπουμε την ανέγερση σημαντικών ναών και μοναστηριών σε όλη την Ελλάδα που ακολουθούν μια παράλληλη διαδρομή μέσα στον χρόνο αντέχοντας δυσκολίες και επηρεάζοντας δημιουργικά την εξέλιξη της κοινωνίας. Με αυτό το κριτήριο θα ξεχωρίσουμε εκκλησίες που αποτέλεσαν θρησκευτικό και πολιτιστικό «σταυροδρόμι» για τους Αθηναίους πιστούς και σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Ο Μητροπολιτικός ναός της Αθήνας στην Πλάκα αποτελεί την κεφαλή της Ελλάδας. Στην ίδια αριστοκρατική συνοικία της Αθήνας, στους πρόποδες της Ακρόπολης, βρίσκεται Βυζαντινός Αυτοκρατορικός Ναός του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά (11ος μ.Χ.) και ο ιερός ναός της Αγίας Ειρήνης (7ος μ.Χ.) που είναι ίσως το παλαιότερο κτίσμα σε εκείνη την περιοχή. Ξεχωρίσουμε τον πέτρινο ναό των Αγίων Θεοδώρων (11ος μ.Χ.) και την Μονή Παναγίας Καπνικαρέας στην οδό Ερμού όπου η μισή μονή βρίσκεται θαμμένη μέσα στο έδαφος. Στο κλασικό μονοπάτι του Λόφου Λυκαβηττού θα προσκυνήσουμε στην εκκλησία των Αγίων Ισιδώρων που είναι χτισμένη μέσα σε λαξεμένο βράχο. Στην πλαγιά του Υμηττού μέσα στο δάσος θα συναντήσουμε το περίφημο Βυζαντινό Μοναστήρι Καισαριανής και αρκετά ψηλότερα την Μονή Αστερίου. Μακρύτερα από το κέντρο της πόλης, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, θα περιηγηθούμε στην εξαιρετική Μονή Δαφνιού (9ος μ.Χ.) η οποία κτίστηκε πάνω στον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και πραγματικό χριστιανικό στολίδι. Η Μονή Δαφνιού αποτελεί εξαιρετικό προορισμό για επισκέπτες και συνδυάζεται με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, της Αρχαίας Κορίνθου ή με επίσκεψη στο Μοναστήρι του Οσίου Λουκά στο Δίστομο. Στην σελίδα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ θα βρείτε πληροφορίες για εκδρομές ή περιηγήσεις σε δημοφιλής θρησκευτικούς προορισμούς.
ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ
Η Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο των τουριστικών δραστηριοτήτων καθώς προσφέρεται ως αφετηρία προς κάθε δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας. Από την Αθήνα μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Μαντείο των Δελφών και το ιστορικό χωριό της Αράχοβας ή της Άμφισσας. Ακόμα καλύτερα να συνδυάσει διήμερη εκδρομή στους Δελφούς και τις μονές των Μετέωρων για μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα. Μπορεί οποιοσδήποτε να επισκεφθεί τον Ισθμό της Κορίνθου σε συνδυασμό με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου. Συνιστάται μια εκδρομή στην υπέροχη νεοκλασική και ιστορική πόλη του Ναυπλίου που αποτελεί δημοφιλή προορισμό των Αθηναίων τα Σαββατοκύριακα. Το Ναύπλιο είναι μια εκδρομή που μπορεί να συνδυαστεί με επίσκεψη στην Επίδαυρο ή τις Μυκήνες. Κάθε προορισμός είναι μοναδικός και το ίδιο μοναδικές στιγμές μπορεί να ζήσει οποιοσδήποτε θελήσει να συνδυάσει την επίσκεψη στην Αθήνα με κορυφαίους προορισμούς. Πόσο μάλλον όταν την περιήγηση αναλαμβάνουν ντόπιοι ξεναγοί. Στην σελίδα ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ μπορεί οποιοσδήποτε να βρει συγκεκριμένες προτάσεις που αναγάγουν την επιθυμία σε πραγματική εμπειρία. Στην σελίδα ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ βρίσκονται κορυφαίες προτάσεις για ημερήσιες περιηγήσεις αποκλειστικά σε τουριστικούς προορισμούς που ξεκινούν από την Αθήνα και πραγματικά αξίζει να δεις.
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Ο μεγαλύτερος αριθμός ταξιδιωτών προς την Αθήνα επιλέγει ως πρώτο προορισμό το αεροδρόμιο Αθηνών. Μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη όπως η Αθήνα διαθέτει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο και κάθε μορφή δημόσιας συγκοινωνίας ή μεταφοράς. Όμως εντός των πλαισίων της ξενοιασιάς και της χαλάρωσης, κανείς δεν θέλει να ταλαιπωρηθεί ή να προβληματιστεί για τον τρόπο μεταφοράς του σε μια πόλη που τελικά υπάρχει ο κατάλληλος επαγγελματίας για να αναλάβει αυτό το τόσο σημαντικό κομμάτι του ταξιδιού. Για τον λόγο αυτό προτείνεται ανεπιφύλακτα η μίσθωση αυτοκινήτου μετά οδηγού. Ο προσωπικός οδηγός θα γίνει ο «άνθρωπος» σας σε κάθε είδους μεταφορά που θα χρειαστείτε χωρίς να σπάσετε τα νεύρα σας. Τον οδηγό θα συναντήσετε στην αίθουσα του αεροδρομίου για να σας καλωσορίσει και από εκεί να σας μεταφέρει προς το ξενοδοχείο που θα μείνετε ενώ κατά την διάρκεια της διαδρομής θα μπορεί να σας δώσει πολύ σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μέρες που θα ακολουθήσουν, ειδικά όταν αφορά μια πόλη άγνωστη προς τον ταξιδιώτη. Στην σελίδα ΤΑΞΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ μπορείτε έχετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ιδιωτική μεταφορά σας από το Αεροδρόμιο Αθηνών στην Αθήνα, με Ασφάλεια και Συνέπεια. Στην σελίδα ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ θα βρείτε πληροφορίες για ιδιωτική μεταφορά προς κάθε δημοφιλή προορισμό εκτός Αθηνών. Απλά κάνετε την επιλογή που σας ενδιαφέρει.
ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
Οι κρουαζιέρες αποτελούν κορυφαίες ταξιδιωτικές δραστηριότητες με εκατομμύρια λάτρεις από όλο τον κόσμο. Η Αθήνα διαθέτει το λιμάνι του Πειραιά που προσφέρεται ως σταθμός κάθε κρουαζιέρας με σκοπό ο ταξιδιώτης να γνωρίσει από κοντά την πόλη της Αθήνας. Ο Πειραιάς ήταν το αρχαίο λιμάνι της πόλης και είναι το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Για τους Αθηναίους η σημαντικότητα του λιμανιού ήταν ύψιστης σημασίας από την αρχαιότητα. Από την στιγμή που κάποιος θα επιλέξει κρουαζιέρα με προορισμό τον Πειραιά, συνιστάται ανεπιφύλακτα μια ιδιωτική περιήγηση στην Αθήνα. Η περιήγηση ξεκινά από τον Πειραιά, μέσω της Αθηναϊκής Ριβιέρας οδηγείστε στην παλιά πόλη της Αθήνας και καταλήγει εγκαίρως πίσω στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο για την συνέχεια του ταξιδιού σας. Στην σελίδα ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΟ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ μπορείτε να βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες.
ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ
Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για Ελλάδα και να μην αναφερθούμε στα νησιά της. Τα ελληνικά νησιά προσφέρουν μια ζωή τελείως διαφορετική από τις μεγαλουπόλεις. Κρατούν ακόμα το εκλεπτυσμένο νησιωτικό χαρακτήρα και εκσυγχρονίζουν τις υπηρεσίες τους ώστε να παντρέψουν την παράδοση με την πολιτιστική εξέλιξη. Πλησίον της Αθήνας βρίσκονται κορυφαίοι δημοφιλείς νησιωτικοί προορισμοί όπου περιμένουν να τους ανακαλύψετε. Από τον Πειραιά καθημερινά αναχωρούν πλοία ώστε να μεταβείτε σε αυτούς τους προορισμούς για τις διακοπές σας. Όμως, για όλους τους πολύ «ψαγμένους» θα προτείνουμε κάτι διαφορετικό. Μια ημερήσια κρουαζιέρα με μικρά κρουαζιερόπλοια από τον Πειραιά θα μαγέψει κάθε ταξιδιώτη χωρίς αμφιβολία. Μια ολοήμερη κρουαζιέρα που θα περιλαμβάνει την Αίγινα, τον Πόρο και την Ύδρα με σκοπό να γνωρίσετε από κοντά το φυσικό κάλλος τριών ελληνικών νησιών και να γνωρίσετε ντόπιους που ζουν σε άλλους ρυθμούς. Στην σελίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ θα βρείτε απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τέτοιου είδους ημερήσιες κρουαζιέρες από την Αθήνα.
Καταλήγοντας, αν θέλετε να δείτε μια λίστα με όλα όσα μπορείτε να δείτε στην Αθήνα, θα πρέπει να επισκεφθείτε την σελίδα THINGS TO SEE IN ATHENS ενώ στην σελίδα PLACES TO VISIT IN ATHENS θα βρείτε μια αντίστοιχη λίστα με τα πιο επισκέψιμα μέρη της πόλης. Αν δεν είστε σίγουροι, αν δεν έχετε αποφασίσει τι πρέπει να δείτε στην Αθήνα σε μια μέρα ή αν ακόμη χρειάζεστε μια ουσιαστική πρόταση, θα πρέπει να στην σελίδα ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Θα βρείτε ολοκληρωμένο πλάνο με δραστηριότητες για κάθε γούστο αποκλειστικά για εσάς. Χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια θα βρείτε στην σελίδα ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΑΣΦΑΛΗΣ ενώ για απορίες υγειονομικού ενδιαφέροντος επισκεφθείτε την σελίδα ΑΘΗΝΑ COVID-19. Σε κάθε περίπτωση μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου ΕΔΩ για οποιασδήποτε απορίες έχετε.
ATHENS TAXI DRIVER
Φαιάκων 13, Π. Φάληρο
Τ.Κ 17563, Αττική-Ελλάδα
Τ: (+30) 6909444888
info@athens-taxi-driver.gr

Δευτέρα – Παρασκευή
09:00 – 21:00
Σάββατο
09:00 - 15:00
Κυριακή κλειστά
© 2013-2020 www.athens-taxi-driver.gr, all rights reserved - Κατασκευή ιστοσελίδων